Kaviáros tésztalapocskák és csokis sült körte Valentinra
Azt már régóta tudjuk, hogy a petrezselyem, a kaviár, a kagyló, a csokoládé, a chili, mind-mind vágykeltő finomságok. A csábítás étkeit azonban otthon, mi magunk is elkészíthetjük. A hatás garantált!
Sült körte, csoki öntettel
Hozzávalók 4 személyre: 4 körte, 2 evőkanál cukor, 1 citrom leve, 1 rúd fahéj, 3-4 szem szegfűszeg, 1 cs. vaníliás pudingpor, 4 tojás sárgája, 20 dkg étcsoki, 5 dkg keserű kakaópor, fél dl rum, 2 dl tej, 8 dkg kristálycukor, fél dl étolaj.
Elkészítés: a körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk. Citromos, cukros, fahéjas, szegfűszeges vízben puhára főzzük, majd kihűtjük őket. Elkészítjük a vaníliás pudingot, majd a kihűlt pudinggal megtöltjük a körtéket, és egy tűzálló tálba tesszük.
A tojás sárgát kikeverjük a körte leszűrt főzőlevével(2 dl) ráöntjük a gyümölcsre, és pirosra sütjük.
Csoki öntet: a csokoládét lereszeljük, hozzáadjuk a kakaóport, a rumot, a tejet, a cukrot és az étolajat, majd állandó keverés közben összeforraljuk. a körtéket a hideg csoki öntettel leöntjük.
Kaviáros tésztalapocskák
Hozzávalók: 40 dkg mirelit vajastészta, 4 egész tojás, 2 sárgája, 5 dkg vaj, vagy margarin, 1 evőkanál mustár, 5 dkg lazackaviár, só, fehérbors.
Elkészítés: A tésztát kiolvasztjuk, kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd különféle formájú lapocskákat vágunk belőle. Bekenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük. A tojásokat megfőzzük, összetörjük, sózzuk, borsozzuk, majd a mustárral és a margarinnal jól kikeverjük. A kihűlt tojáslapokat megkenjük a tojáskrémmel, tetejére kaviárt teszünk, és zöldfűszerrel díszítjük.
Hozzászólás zárolva.