Gyors receptek! Rák, virsli és bab- borajánlóval
Gyors vendégváró receptek! Rák, virsli és bab, akár mindháromra van elegendő ideje. Ételajánlatunkhoz borokat is választottunk. Így biztosan nem tévedhet!
Vajas-fokhagymás garnéla rák
Hozzávalók:
– 40 dkg tisztított, nyers garnélarák
– 4 gerezd fokhagyma áttörve
– fél csokor petrezselyem
– 4 evőkanál citromlé
– 2 evőkanál olívaolaj
– 6-8 dkg vaj
– só
– bors
Elkészítés: A konyhakész rákokat egy mély tálba tesszük. A hozzávalókat összekeverjük, és az így kapott páclevet a rákokra öntjük. Egy órát hagyjuk állni a rákokat a pácban, majd egy teflonban, forró olajon pirosra pirítjuk őket. Sütés közben forró, fokhagymás vajat locsolhatunk rájuk. Pirítóssal tálaljuk.
Könnyű, száraz fehérbor illik hozzá.
Virslis kifli
Hozzávalók:
– 50 dkg liszt
– 3 dl tej
– 5 dkg élesztő
– 1,5 dl olaj
– 1 csapott evőkanál só
– 3 db virsli
Elkészítés: A meglangyosított tejben megkelesztjük az élesztőt, beledolgozzuk a többi hozzávalót a virslik kivételével. A tésztát negyedórát pihentetjük, majd 3 cipóba osztjuk. Egyenként vékony, kerek lappá nyújtjuk, 8 fele osztjuk. A virsliket is 8 darabba vágjuk. Minden tésztába 1-1 darab virslit göngyölünk, tejfölös tojássárgájával megkenjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 175 fokon szép pirosra sütjük.
Fűszeres tramini vagy bármilyen szimpla vörösbor illik hozzá.
Indiai curry-s vörösbab
Hozzávalók:
– 2 csésze főtt vörösbab (konzerv)
– 1 csésze aprított hagyma
– 1/2 csésze tejszín
– 2 evőkanál olaj
– 1 kis doboz paradicsompüré
– 1 teáskanál őrölt chili
– curry
– gyömbér
– 1 teáskanál fokhagymakrém
– 1 kávéskanál kömény
– 2 kávéskanál őrölt koriander
– 4 szegfüszeg
– 3 babérlevél
Elkészítés: A fűszeralapot az olajon lepirítjuk, a hagymát hozzáadjuk, pirítjuk, aztán hozzáadjuk a paradicsompürét, pirítjuk. Beleöntjük a főtt vörösbabot, pirítjuk, aztán felöntjük a tejszínnel. Lassú tűzön kb. 5-10 percig főzzük. Főtt rizzsel tálaljuk.
Német rizling és az olcsóbb pezsgők, vagy a sör a legjobb választás.
Hozzászólás zárolva.