Isteni jeges csoki különlegesség
A leírás szerint komplikáltnak tűnik, valójában nagyon gyorsan – s főleg előre – elkészíthető finomság! Próbálja ki Ön is, nem fogja megbánni! Egy igazi nyári különlegesség!
Hozzávalók:
200 gr. babapiskóta
1 dl tej
2 evőkanál konyak
200 gr. vaj
200 gr. porcukor
3 tojás
2 kávéskanál vanilía
4 evőkanál tiszta kakaópor (nem instant!)
100 gr. hámozott, pirított, szeletelt mandula
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba aprítsuk bele a babapiskótát. Adjuk hozzá a konyakkal összekevert tejet, és hagyjuk állni, amíg magába szívja.
Egy másik tálban robotgéppel keverjük habosra a cukrot és a vajat. (vegyük ki előre a hűtőből, vagy olvasszuk fel, de nem szabad forrnia!) Adjuk hozzá a tojások sárgáját, a vaníliarúdból kikapart vaníliát, a kakaót és a pirított mandulát. Az egészet jól keverjük össze robotgéppel. Külön tálban verjük habosra a tojásfehérjéket, és óvatósan keverjük hozzá a kakaós masszához, majd fordítsuk bele a masszába a babapiskótát, és szintén óvatós mozdulatokkal keverjük össze. Simítsuk bele egy alacsony, egyenes falú tálba, vagy tortaformába és tegyük 4 órára a mélyhűtőbe. Tálalás előtt fél órával vegyük csak ki. Tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.
Italajánlat: A csokoládés desszertek mellé a legfinomabb a tokaji aszú, amit szintén hűtsünk be előre!
L. K.
Hozzászólás zárolva.