Kolbászos zöldséges egytálétel római tálban
A római tálat használat előtt áztassuk be hideg vízben. Ha először használjuk, akkor előtte alaposan mossuk le, hogy az esetleges agyagport eltávolítsuk!
Hozzávalók:
250 gr hagyma
250 gr paprika
250 gr paradicsom
3 ek étolaj
4 előfőzött kolbász
4 szelet húsos szalonna
3 csemegeuborka
só, bors, édesnemes paprika
A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk félbe és szeleteljük fel.
A paprikát vágjuk félbe, a szárakat, magokat, ereket távolítsuk el.
A paradicsomokat mártsuk forrásban lévő vízbe, majd hideg vízzel hirtelen hűtsük le. Hámozzuk meg, és szeleteljük fel.
A felaprított zöldségeket (a paradicsom kivételével) sóval, borssal és paprikával fűszerezzük, hozzákeverünk 2 ek étolajat, és vizezett tál alján szétterítjük.
A húsos szalonnát, a kolbászt és az uborkát ízlés szerint kis darabokra vágjuk, és a paradicsommal együtt 5-6 nyársra váltakozva feltűzzük. A nyársakat a zöldségágyra fektetjük.
Egy ek olajat elkeverünk édesnemes paprikával, és a nyársakat megkenjük.
A tálat lefedjük, hideg sütőbe helyezzük és villanysütőben 200 fokon, míg gázsütőben 4-5-ös fokozaton sütjük kb. 80 percig.
Használat után csak forró vízzel, kefével és pár csepp mosogatószerrel tisztítsuk meg a tálat. Súrolószert ne használjunk!
Forrás: Római tál, az egészséges és kímélő főzés. Grafo Kiadó, 1996
Hozzászólás zárolva.