Facebook hozzászólás
244

Rakott krumplit- ínyenceknek!

Képzelje csak el, amint a kolbász ízeit beszívja a krumpli, a húsos szalonnára pedig rásülnek a tojáskarikák…Gonosz vagyok? Éhes? Nos készítse el ajánlatunkat, a kicsit más rakott krumplit!

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg krumpli

2 nagy fej hagyma

másfél szál füstölt kolbász

4 db kemény tojás

fél csomag füstölt bacon

1 doboz 20%-os tejföl

Elkészítése:

A krumplit nyersen felkarikázom kb. fél centi vastagságú szeletekre, a kolbászt szintén fél centi vastagon felvágom. A tojásokat keményre főzöm, tojásszeletelővel vékony karikákra szeletelem, a hagymát is vékony karikára vágom.

Jénai tál aljára lefektetek bacon szalonna szeleteket, rá krumpliréteg kerül, amit enyhén megsózok, erre kolbász, hagyma, bacon és tojás – utóbbit szintén enyhén sózom.

Ismét: krumpli (+só), kolbász, hagyma, bacon és tojás (+só) – amíg az alapanyag tart.

A tejfölt a tetején egyenletesen elosztom és a tejfölre még bacon szeletek kerülnek – vagyis legalulra és legfelülre is néhány szelet  húsos szalonnát helyezzünk.

Miért fontos a sorrend? Képzelje csak el, amint a kolbász ízeit beszívja a krumpli, a húsos szalonnára pedig rásülnek a tojáskarikák…

A jénai tálat fedjük le, és tegyük a sütőbe. 200 fokon 1-1.5 óra alatt készül el. (Egy hústűvel átszúrva a rétegeket ellenőrizhetjük a krumpli puhaságát!)

Sem hozzáadott víz, sem zsiradék nem szükséges – az összetevők elég vizet és zsírt eresztenek.

Minél többször melegítjük, annál finomabb!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!