Párolt marhaszelet pikáns mártással
Marhahúsból készített ételkülönlegesség igazi ínyenceknek, akiknek még mesterszakácsnak sem kell lenniük, hogy ezt az ételt elkészíthessék.
Hozzávalók (4 személyre):
60-80 dkg marhafelsál
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kristálycukor
Só, ecet, babérlevél, szemes bors
Étolaj
Fél liter paradicsomlé
Elkészítése:
A marhaszeleteket vékonyra szeljük, majd kiverjük. Enyhén besózzuk, utána hirtelen pirosra sütjük a hússzeletek mindkét oldalát. Utána a húsokat kivesszük az olajból. Az olaj felét leöntjük, a megmaradt olajban a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk. Rátesszük az evőkanál cukrot, és barnára pirítjuk, vigyázzunk, ne hogy megégjen. Felöntjük a paradicsomlével és adunk hozzá még 1 pohár vizet. Beletesszük a fűszereket, a babérlevelet, borsot és a fokhagymát (lehet egészben is). Mikor felfőtt a mártás, visszatesszük bele a hússzeleteket és lassú tűzön, körülbelül egy óra hosszáig pároljuk. Ha megpuhult a hús, kivesszük, és a mártást átszűrjük. Ha a mártás nem elég sűrű, akkor liszttel sűríthetjük. Ízlés szerint ecettel ízesítjük.
Köretként makarónit, rizst, vagy tört burgonyát adhatunk hozzá, de akár mindhármat.
Jó étvágyat!
PE
Hozzászólás zárolva.