Facebook hozzászólás
326

Banános kenyér, krém és turmix recept

Nem fogy a banán, esetleg már meg is barnult a héja? Sebaj, minél barnább, annál édesebb és annál finomabb desszerteket készíthet belőle! Egészséges és finom receptek:

 Banánturmix, kicsit másképp

1 banánhoz

2 dl tej

2 evőkanál kókusz szirup vagy meggyszörp

fahéj ízlés szerint

Az összetevőket turmixgépben selymesen habos itallá turmixoljuk.

Banánkenyér

0,5 csésze margarin

Háromnegyed csésze barna cukor

2 tojás felverve

1 kávéskanál vanília aroma vagy 1 zacskó vaníliás cukor

2 csésze liszt

2 kávéskanál sütőpor

Negyed kávéskanál szódabikarbóna

Negyed kávéskanál só

1 csésze banán áttörve

1 csésze tej

0,5 csésze dió durvára vágva

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, vajazzunk ki egy őzgerinc vagy koszorú formát.

Keverjük össze a cukrot a tojásokkal a margarinnal és vaníliával.

A száraz hozzávalókat alaposan keverjük össze és a banánnal és tejjel váltakozva adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Végül keverjük hozzá a diót, öntsük a formába és kb. 35 percig süssük. Kihűlés után borítsuk ki egy tálra.

Ízlés szerint csokoládéval vagy cukormázzal díszíthető a teteje, de anélkül is nagyon finom.

Banánkrém

3 banán pürésítve

3 evőkanál joghurt

2 dl habtejszín

1 evőkanál porcukor

3 teáskanál zselatinpor

0,5 dl narancslé

A banánt a joghurttal simára keverjük. A zselatinport a narancsléhez adjuk és felforralva alaposan elkeverjük, félretesszük hűlni. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.

A langyos zselatinos narancslét a banánpüréhez adjuk, alaposan elkeverjük végül laza, könnyű mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínhabot. Poharakba vagy desszertes kehelybe töltjük és legalább két órára a hűtőbe tesszük mielőtt tálalnánk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!