Facebook hozzászólás
301

Pisztráng borban

Hozzávalók: 4 kb. 30 dkg-os pisztráng, 1 gerezd fokhagyma, egy-egy szál friss rozmaring, kakukkfű, petrezselyem, 3 kanál olívaolaj, só, fehér bors, 1/2 liter fehérbor.

Elkészítése:
A pisztrángot megmossuk kívül-belül hideg vízzel leöblítjük és megtörölgetjük. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a zöldfűszereket is. Egy nagyobb serpenyőben – amelyben mind a négy pisztráng elfér – felhevítjük az olajat, és megpároljuk benne a fokhagymát és a fűszereket. A pisztrángot sózzuk-borsozzuk, a fűszeres olajon hirtelen megpirítjuk, ráöntjük a bort, és fedő nélkül közepes lángon 15 percig pároljuk (közben megfordítjuk). Melegített tányéron tálaljuk, burgonyával vagy péksüteménnyel és salátával.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!