Isteni frissítő leves – uborkából!
Meleg napokon nem csupán hideg gyümölcslevest készíthetünk, hanem hanem vitaminban gazdag zöldségeset is. Ki gondolná, hogy az uborka a befőttesüvegen kívül is isteni?
Hozzávalók: (4 Személyre)
4 natúr joghurt
2 nagyobb uborka (kb. 50-60 dkg)
3 gerezd fokhagyma
2 szál friss menta
2 evőkanál olíva olaj
1 kávéskanál vörösbor ecet
só, bors
Elkészítés:
Mossuk és hámozzuk meg az uborkát, s vágjuk kis kockákra. Tegyük egy tálba, sózzuk meg, és 10-15 percre tegyük be a hűtőbe. Tisztítsuk meg és aprítsuk fel a foghagymát. Mossuk meg és szedjük le a menta leveleket a szárról és vágjuk apróra.
Az uborkát, két kezünk között kinyomkodva vegyük ki a léből, amit eresztett és tegyük egy nagyobb, salátás, vagy leveses tálba. Adjuk hozzá a joghurtokat, az olíva olajat, a borecetet, a fokhagymát és a mentát. Keverjük jól össze, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tegyünk bele néhány jégkockát, s máris találhatjuk.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.