Facebook hozzászólás
169

Gazdag ízű saláta, Gyömbéres csirkemell és Sült alma

Ez egy háromfogásos, kalóriákban nem, de tápértékben gazdag, könnyen emészthető, gyorsan elkészíthető menü. Akinek nincs kedve főzni, de nagyon éhes, mindenképpen próbálja ki!

Előétel: Gazdag ízű saláta

Hozzávalók: (4 főre)

1 fejes saláta

20-25 dkg sajt

borecet, vagy fél citrom leve, hagymaféle (mogyoró, póré, metélő), zöldfűszerek (kakukkfű, bazsalikom, vagy saláta fűszerkeverék, francia "fines herbes" fűszerkeverék), só, bors – ízlés szerinti mennyiségben

1 kávéskanál olaj (olíva, mogyoró, tökmag, napraforgó), vagy zsírszegény joghurt.

Elkészítés: A salátát megmossuk, és egy salátás tálba kétujjnyi csíkokra vágjuk, szeleteljük, vagy tépkedjük. Rászórjuk a felaprított hagymát, ízlés szerint adagolva a fűszereket, sózzuk, borsozzuk nyakon öntjük az olajjal vagy a joghurttal és az ecettel vagy a citromlével. A tetejére szórjuk a reszelt, vagy felaprított sajtot, összekeverjük, s már tehetjük is az asztalra. (előkészítéssel együtt maximum 15 perc)

Tippek: Ehhez az alapkompozícióhoz bármilyen sajt jó, kedvük szerint a trappistától, a kecskesajton át a camembert-ig. Ha kevesebben fogyasztják, a saláta egy részét megmosás után jól záródó műanyag edényben 2-3 napra is betehetjük a hűtőbe!

Variációk: endívia saláta kéksajttal, mozarella paradicsommal (olajjal, borecettel!), karikára vágott kígyóuborka feta sajttal.

Főétel: Gyömbéres csirkemell

Hozzávalók (4 főre)

200 g csirkemell

Kb. 10 cm hosszú gyömbér gyökér

100 g csiperke gomba (friss, vagy konzerv)

10 g kukoricakeményítő

1 evőkanál konyak

1 kávéskanál szójaszósz

100-300 ml víz,

só, bors,

néhány koriander levél a díszítéshez

Elkészítés:

A csirkemellet mossuk meg, és vágjuk fel ujjnyi csíkokra, majd sózzuk és borsozzuk. Tisztítsuk meg a gyömbérgyökeret és szeleteljük vékony csíkokra. Egy teflon edényt vékonyan kenjünk ki egy kevés olajjal, és pároljuk meg a gyömbért, de nem hagyjuk,hogy megbarnuljon. Adjuk hozzá a csirkét, 3 perc alatt pörgessük át, majd tegyük hozzá a megtisztított és felvágott gombát, öntsünk rá egy kevés vizet, és fedő alatt pároljuk 5-10 percig, a vizet folyamatosan pótolva. Eközben a kukoricakeményítőt keverjük el 3 kanál vízzel. Majd öntsük a húsra, a konyakkal és a szójaszósszal együtt. Óvatosan forraljuk fel, közben állandóan keverve, addig amíg a leve be nem sűrűsödik. Díszítsük néhány koriander levéllel, és forrón tálaljuk. Köreként elkészülhet egy zacskó gyors rizs. (Előkészítéssel együtt kb. 20-25 perc)





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!