Sajtos zöldségleves és krumplitorta
A hétvégi húsos menü után jól fog esni egy könnyű zöldségleves, valamint egy különleges, és nagyon finom krumplitorta. Az utóbbit még ma érdemes kipróbálni, valószínűleg a család egyik kedvence lesz.
SAJTOS ZÖLDSÉGLEVES
Hozzávalók: 2-2 szál sárga- és fehérrépa, 1 kisebb zellergumó, 1 fej közepes nagyságú vöröshagyma, 1 póréhagyma, olaj, só, bors, szerecsendió, 2 ek. liszt, 1 leveskocka, 2 ek. reszelt sajt, 1 pár virsli.
Elkészítése: Az olajból, az apróra vágott hagymából és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és hozzáadjuk a leveskockát. Tíz percig forraljuk, majd beletesszük a megtisztított és apró kockára vágott zöldségeket, és puhára főzzük. Tálalás előtt a forró levesbe adjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet és a karikára vágott virslit.
KRUMPLITORTA
Hozzávalók: 1 kg lisztes krumpli, 6 dkg főtt sonka, 15 dkg sajt, 5 dkg parmezán, 4 tojás, 2 ek. finomra vágott petrezselyemzöldje, só, bors, olaj.
Elkészítése: A sajtokat finomra reszeljük és összekeverjük. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy kivajazott, prézlivel meghintett tortaforma alját szorosan kirakjuk a krumpli karikákkal, erre egy sor vékony sonkaszeleteket teszünk, megszórjuk a sajttal. A rétegezést addig ismételjük, míg tart a hozzávalókból. A tetejére sajt kerüljön. A tojásokat felverjük, belekeverjük a sót, a borsot, a petrezselymet, és a krumplitorta tetejére öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Cikkekre vágva, még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.