Hús nélküli, különlegesen finom menüsor a tavasz jegyében
Vegetáriánis menüsor a tavasz jegyében. Hús nélküli, változatos ételeket kínálunk. Az elő- és főételek a Kárpátia étterem, a desszert a K+K Hotel Opera konyháján készültek.
Hús nélküli menüsor
Előétel:
pirított laskagomba
Főételek:
parajjal rakott burgonya kecskesajttal grillezve és zöldségekkel töltött padlizsán
Desszert:
lime-habos citromfagylaltkehely camparival
Pirított laskagomba
Hozzávalók: 60 deka laskagomba, csipet só, 1 deci olívaolaj, 1 ág friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: a megtisztított laskagombát forró olívaolajon megfuttatjuk, zúzott fokhagymával és rozmaringgal fűszerezzük, sóval ízesítjük. Tálaláskor olívaolajon pirított fokhagymás baguette-szeletekre halmozzuk.
Parajjal rakott burgonya kecskesajttal grillezve
Hozzávalók: 1,2 kiló burgonya, fél kiló friss paraj, 3 tojás, 2 deci tejszín, 30 deka friss krémes kecskesajt, 2 deci olívaolaj, őrölt fehérbors, csipet só, 2 deka vaj.
Elkészítése: a héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínnel, a tojás sárgájával és a tojás fehérjéjének keményre vert habjával. Sóval és borssal ízesítjük. A megtisztított parajleveleket az olívaolajon megfuttatjuk. Egy kivajazott hőálló tál aljára helyezzük a burgonya egyik felét, ráhalmozzuk a fonnyasztott parajleveleket, majd a burgonya másik felét. A krémes kecskesajtot rámorzsoljuk a tetejére, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Grillezett paradicsomszeletekkel is kínálhatjuk.
Zöldségekkel töltött padlizsán
Hozzávalók: 4 darab 20-25 dekás padlizsán, 10-15 deka tisztított sárgarépa, 10-15 deka tisztított zellergumó, 20 deka cukkíni, 30 deka paradicsom, oregánó, csipet só, 2 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: az egész padlizsánból négy helyen, hosszanti irányban körülbelül fél centi széles és 5 centi hosszú, fél centi mély csíkot kivágunk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpuhul. Két kanál segítségével az egyik bevágásnál mélyedést alakítunk ki. A vékony csíkokra vágott zellert, sárgarépát és cukkínit olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot, oregánóval, sóval és kevés fokhagymával ízesítjük. Az így elkészített ragut a padlizsán belsejébe töltjük. Önálló főételként is tálalhatjuk, de például báránysült mellé köretként is kiváló.
Lime-habos citromfagylaltkehely camparival
Hozzávalók: 8 gombóc citromfagyi, 1 deci campari, 3 tojás szétválasztva, 4 kávéskanál zselatin, 3 lime leve, 2 lime héja, 1,5 deci tejszín, 10 deka porcukor.
Hozzászólás zárolva.