Zöldséges tavaszi csirkecomb
Hozzávalók: 6 csirkecomb, 20-20 deka sárgarépa, karalábé, zeller, gomba, kelbimbó, 15 deka petrezselyemgyökér, 1 zöldpaprika, 3 szál újhagyma, 8 deka vaj, 1 csomag friss, finomra vágott petrezselyemzöld, majoránna, kömény, só és bors ízlés szerint.
Elkészítése: a csirkecombokat sózzuk, és beszórjuk a fűszerekkel. A megtisztított zöldségeket felkockázzuk, majd összekeverjük a felszeletelt újhagymával és a felaprított petrezselyemmel. A zöldség felét az előző este beáztatott római tálba helyezzük, picit sózzuk, és rárakjuk a fűszeres combokat, majd a feldarabolt vajat is rászórjuk. Befedjük a zöldkeverék másik – szintén enyhén sózott – részével, és lefedve közepes lángon körülbelül 40 percig sütjük.
Karfiolos-pulykahúsos tepsis kel
Hozzávalók: egy fej 1 kilós karfiol, egy fej hasonló súlyú kelkáposzta, 40 deka darált pulykahús, 10 deka reszelt sajt, 1 fej vöröshagyma, 5 deka füstölt szalonna, 2 deci tejföl, 2 tojás, fél evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld, ízlés szerint só, őrölt bors, kakukkfű, zsálya.
Elkészítése: sós vízben ropogósra előfőzzük a rózsáira szedett karfiolt és a leveleire szedett kelt. Egy edényben kisütjük a felkockázott szalonnát, majd a pörcöket kiszedve a zsírján megfuttatjuk az összevágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, majd készre főzzük. A kellevelek felével kibélelünk egy kivajazott tepsit, rárakjuk a karfiolrózsákat, majd a kész darált húst. Befedjük a maradék kellevelekkel, rászórjuk a reszelt sajtot, majd leöntjük a tojásokkal elkevert tejföllel. Sütőben 20 percig készre sütjük
Metélőhagymás-túrós rántott csirkemell
Hozzávalók: 6 kicsontozott csirkemellszelet, 30 deka juhtúró, 3 szál metélőhagyma, 1 negyed piros kaliforniai paprika, ízlés szerint só, őrölt bors, a panírozáshoz tojás, liszt zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítése: a juhtúrót összekeverjük az apróra vágott metélőhagymával, belereszeljük a paprikát, és jól összedolgozzuk. A csirkemellszeleteken zsebeket vágunk, és megtöltjük a hagymás-paprikás túróval, majd a nyílásokat fogpiszkálóval összetűzzük. A húst bepanírozzuk, és forró olajban mindkét oldalán megsütjük. Tavaszi salátával vagy párolt zöldségkörettel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.