Facebook hozzászólás
914

Grill argentin módra-receptekkel, képekkel!

A grillezés igazi nyári szórakozás, remek program a végeredmény pedig szemet és ízlelőbimbókat gyönyörködtető! Érdemes hát kihasználni a meleg hónapokat a kerti főzésre.

 

Menü:
Előételek:
Nyári csirkesaláta zöldséggel-gyümölccsel
Jégsaláta szalonnával és márványsajtos öntettel
Főételek: Citromos tarjatorony ruccolával
Argentin hátszín chimi churri mártással
Báránygrill
Vegyes grilltál

Nyári csirkesaláta

Hozzávalók: fél kiló csirkemell, fél kiló ementáli sajt, 15-15 deka jégsaláta, lollo rosso, fejes saláta, édeskömény, 5 deka ruccola, 25-25 deka eper, szilva, körte és lilahagyma, 5 deka mustár, 3 deka méz, 2 deci borecet, 3 deci olívaolaj, só, bors.

Elkészítése: a csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és a grillen körülbelül 15 perc alatt ropogósra sütjük. A zöldséget, gyümölcsöt földaraboljuk, salátástálban összekeverjük a mustárból, mézből, borecetből, olívaolajból készített öntettel. A grillezett csirkehúst és a sajtot csíkokra vágjuk, és rátesszük a tetejére.

Jégsaláta szalonnával és márványsajtos öntettel

Hozzávalók: fél kiló jégsaláta, 25-25 deka lollo rosso, fél kiló húsos szalonna (bacon), 10 deka kéksajt, 2,5 deci tejszín, 30 deka lilahagyma, 10 deka mazsola, 0,3 deci Worchester-szósz, 1-1 deka csípős paprika és fokhagyma, fél kiló pirított kenyérkocka.

Elkészítése: a tejszínt, a Worchestert, a fokhagymát és a kéksajtot összeturmixoljuk. Összevágjuk a zöldséget, tálba tesszük, hozzáadjuk a kenyérkockát, és összekeverjük a mártással. A grillen mindkét oldalán ropogósra sütött szalonnaszeleteket hozzáadva tálaljuk.

 

 

Citromos tarjatorony ruccolával

Hozzávalók: 1 kiló tarja, fél kiló húsos szalonna (bacon), 1 deci citromlé, 2 deka méz, kakukkfű, 1 kiló kaliforniai paprika, 1,5 deci olívaolaj, só, bors, 30-30 deka ruccola és radiccio, 40 deka aszalt paradicsom, fél deci balzsamecet, mustár.

Elkészítése: összekeverjük a citromlét, a mézet és a kakukkfüvet, pár percre beletesszük a tarjaszeleteket. Ezután rátesszük a grillrácsra a sózott, borsozott húst, kaliforniai paprikát és a szalonnát addig, amíg a hús ízlés szerint át nem sül (körülbelül 10 perc). A salátaleveleket balzsamecettel, olívaolajjal és mustárral készített öntettel ízesítjük, az ebből készített ágyra tesszük a kaliforniai paprikát, rá a tarját, majd a szalonnát, az aszalt paradicsomot, a torony tetejére pedig díszítésként ismét salátát.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!