Hozzávalók: 1 liter paradicsomlé, fél liter ásványvíz, 1 közepes uborka, 3 darab paradicsom, 1 darab kaliforniai paprika, 1 gerezd fokhagyma, finomra vágott zeller és petrezselyemzöld, 1 kisebb fej vöröshagyma, worchester, só, bors, tabasco.
Elkészítése: az uborkát meghámozzuk, magházát kivájva apró kockára vágjuk. A paradicsomok héját leforrázzuk, és húsukat szintén kis kockákra vágjuk a paprikával együtt. A paradicsomlét, az ásványvizet ráöntjük a zöldségekre, ízesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, zeller- és petrezselyemzöldet. Pár órára hűtőbe tesszük, tálaláskor reszelt parmezán sajtot adhatunk hozzá.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.