A hónap séfje, aki Brad Pitt-nek is főzött-receptekkel
Interjú a hónap séfjével, Kiss Mariannal, aki Brad Pitt-nek és népes családjának is főzött és Dukai Reginával. Receptek:Mariann Dobva-rázva, édes-savanyú mangalica zöldséges rizstészta és Regina Sportszelet-tortája. .
Vibráló személyiség. Olyan, akinek a társaságában nem lehet nem mosolyogni. Természetes, kedves, remek a humora, és nem mellesleg fantasztikusan főz.
Mariann „szakterülete” minden olyan étrend, ami speciális, legyen akár glutén-, tojásmentes vagy éppen laktózérzékenyeknek összeállított diéta, de természetesen egy alap thai főzőkurzuson sem jön zavarba, merthogy ilyet is tart. Személyes érintettsége miatt is kiemelten fontosnak tartja, hogy minél több emberrel ismertesse meg a speciális diétákat: ő maga is laktózérzékeny.
– Tényleg nem ördöngösség elkészíteni és betartani egy speciális étrendet – mondja, miközben a túrókrémet keveri éppen a desszerthez. – Tény, hogy a gluténmentes liszt drágább, mint a fehér liszt, de a lényeg, hogy elérhető annak, akinek szüksége van rá.
Még egy bizonyíték arra, mennyire szívén viseli ezt az ügyet: ő maga jelentkezett a Magyar Rákellenes Ligánál és ajánlotta fel a segítségét séfként. Speciális étrendeket állít össze, főz vagy éppen életmód-tanácsadóként rengeteg beszélgetést tart azoknak, akik nem tudják, hogy a kezelés után pontosan hogyan változtassanak az étrendjükön és az életmódjukon. Teszi mindezt elhivatottságból és általában, mert úgy érzi, segítenie kell az embereknek. Ő így tud, a főzésen keresztül, amihez a legjobban ért, és amit a legjobban szeret.
Ha nem a főzőiskolában tanít, és nem jótékonysági rendezvényeken vesz részt, akkor privát séfként dolgozik, többek között hollywoodi stábok mellett. Mariann volt például Brad Pitt és Angelina Jolie privát szakácsa is. Részese volt a család életének, gondoskodott arról, hogy mindig tele legyen a hűtőjük, odafigyelt a gyerekek étkezésénél felmerülő különféle igényekre.
De hogyan lesz valakiből privát séf? Vagy miért éppen privát séf?
– Sokáig nem tudtam, mi akarok lenni – mondja, miközben emeli-rázza a több¬kilós serpenyőt, ami tele van színpompás zöldségekkel. – Vendéglátós családba születtem: nagypapámnak kocsmája volt, édesanyám cukrász-szakács, nagymamám pedig ugyan vegyészmérnök, mégis fantasztikusan főzött, tőle is rengeteget tanultam. Szóval adott volt ez a séfvonal, mégis sokáig kivártam vele. Szerelmes vagyok a főzésbe, már kisgyerekkoromtól – mondja huncut mosollyal. – És abba, hogy ha leülünk az asztalhoz, akkor érezhető legyen a szeretetteli légkör és a boldogság. Nagy, zajos család volt a miénk, ahol a drága nagymamám volt az origó, ő nagyon közel állt hozzám.
Hozzászólás zárolva.