Facebook hozzászólás
1 179

Tejszínes töltött karalábé

Klasszikus tavaszi étel a töltött karalábé. Ahány ház, annyi töltelék, készíthetjük sertés hússal, de akár csirkével, pulykával is.

Karalábé, Kép: http://maxpixel.freegreatpicture.com
Kép: http://maxpixel.freegreatpicture.com

Hozzávalók:

4–6 fej karalábé
30 dkg darált hús
1 bögre rizs
1 tojás
1 főzőtejszín
1-2 kanál liszt
petrezselyem
só, bors
olaj

Elkészítés:

Először a tölteléket készítem el. a darált húst, a tojással, a rizzsel, a sóval és a borssal alaposan összekeverem.  A karalábé belsejét kikaparom, beletöltöm a húskeveréket. Felteszem egy lábosban annyi vízzel, hogy ellepje. Mellé dobálom a kikapart karalábékat is felaprítva. Amikor már majdnem kész, kiszedem az egész karalábékat. Egy kevés olajon megpirítok 1-2 kanál lisztet, azaz rántás készítek, amit belekeverek a lébe, amiből kivettem a karalábékat. A tűzről lehúzva belekeverem a tejszínt is. Visszateszem a karalábékat, majd megszórom az egészet aprított petrezselyemmel. Egyet rottyan, és már kész is.

Karalábé krémleves kakukkfüves húsgombóccal
A karalábélevest sokan ismerjük, szeretjük, de ahogy Kard Éva készíti, az eltér a megszokottól. Krémlevest készít a karalábéból, majd apró, kakukkfűvel ízesített gombócokkal tálalja.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!