Karfiolleves
Egy finom leves ajándék a gyomornak, tápláló, könnyen emészthető és a folyadékbevitelbe is beleszámít. Lehet diétásan készíteni, de mi most a magyaros, rántásos változatot kaptuk meg Olvasónktól, ezt adjuk hát közre.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 doboz tejföl
leveskocka vagy vegeta
kevés olaj
3-4 kanál liszt
pirospaprika és petrezselyem
A karfiolt szétszedem és megfőzöm leveskockával. Mikor már majdnem kész a zölkdség, elkészítem a paprikás rántást. Melegítem az olajat, bele a liszt, keverem, pirítom, majd lehúzom a tűzről és beleszórom a paprikát is. A rántást a levesbe keverem és felforralom, majd beleöntöm a tejfölt is. Ezzel is rottyan egyet és már csak a petrezselmyet kell beleszórni.
Hozzászólás zárolva.