Facebook hozzászólás
123

Hagymás-cukkinis palacsinta batyu

Némi kézügyesség is szükséges ennek az ételnek a tökéletes kivitelezéséhez, de a látvány és az íz megéri a fáradtságot. Különleges recept, de mindenkinek ízleni fog ez a sós palacsinta variáció.

Hozzávalók 8-10 személyre:

Hagymás-cukkinis töltelék

3 db közepes fej vöröshagyma
1 db póréhagyma
2 csokor medvehagyma
4 gerezd fokhagyma
2 közepesen nagy cukkini
2 csokor petrezselyemzöld
40 dkg bacon
500 ml főzőtejszín
5 evőkanál krémsajt
40 dkg füstölt sajt
fehér bors
szerecsendió

Elkészítés:

Előkészületek: a hagymaféléket és a petrezselymet felvágni/felaprítani, a cukkiniket és a sajtot lereszelni, a bacont felaprítani

Kevés olajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát és a póréhagymát, majd adjuk hozzá a bacon darabkákat és a petrezselyemzöld felét. Ha már kissé megpirultak, akkor adjuk hozzá a cukkinireszeléket és jól forgassuk össze a hagymás-baconos alappal. Ha ezzel elkészültünk, akkor lassan öntsük hozzá a főzőtejszínt és folyamatosan kevergessük. Főzés közben adjuk hozzá a krémsajtot, a reszelt, füstölt sajtot, a medvehagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöld másik felét és a fűszereket. Gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg elég sűrű nem lesz a massza, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni, mielőtt a palacsintába töltenénk.

Sós palacsinta

500 g liszt
6 db tojás
1 liter tej
4 evőkanál szódavíz
só (2 evőkanál)
olaj a sütéshez

Elkészítés:

Keverjük össze a tojásokat a tejjel és a sóval. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, és keverjük addig, míg nem kapunk egy sima, csomómentes folyékony tésztát; végül öntsük bele a szódavizet is. Teflonos serpenyőben, olaj hozzáadásával, megtartva a magas hőfokot süssük ki a palacsinták mindkét oldalát.

Tálalás

A palacsintákat töltsük meg a hagymás-cukkinis masszával a következőképpen:

1. Készítsünk elő fogpiszkálókat (palacsintánként kb. 4-5 darabot).
2. Helyezzünk a palacsinta közepére 1-2 evőkanálnyi masszát, majd óvatosan, hajtogassuk középre/fogjuk össze a palacsinta szélét, mintha "csomagolnánk", batyut készítenénk.
3. Tűzdeljük meg több oldalról a batyunkat fogpiszkálóval, hogy stabilan megmaradjon.
4. Végül, ráadásként, húzzunk a batyunkra vékony, fonott, füstölt sajtot (készen kapható) és díszíthetjük még metélőhagymával.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!