Facebook hozzászólás
1 179

Itt a valódi francia karamellkrém: az igazi crème caramel!

Az égetett cukor több francia desszertnek is nélkülözhetetlen eleme. A legismertebbek egyike a crème brulée, amelyre a legvégén égetik rá a cukrot. A crème caramel esetében viszont pont fordított a helyzet. Most ez utóbbinak a receptjét közöljük. Fantasztikusan finom!

Fotó: Bartos Gyula

Karamellkrém

Hozzávalók

25 deka cukor
fél liter tej
5 tojás

Elkészítése

20 deka cukorból pici víz hozzáadásával karamellt készítünk, hőálló cserépforma aljába öntjük, s hagyjuk megdermedni.
Az 5 egész tojást kikeverjük a maradék 5 deka cukorral, majd azt a forrásban lévő tejhez öntjük. A tojásos öntetet merőkanállal a karamellel bélelt tálkákba merjük, ezután gőzfürdőben 30-40 percig 100 Celsius-fokon sütjük. Amikor kihűlt, a krém letapadt szélét a tálak oldalától éles késsel elválasztjuk, majd a krémet biztos, gyors mozdulattal tányérra borítjuk.
Tálaláskor cukorszirupban kandírozott narancshéjat teszünk a crème caramel köré, s hogy még szebb legyen, a tetejét friss mentalevéllel, esetleg virággal is díszítjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!