Facebook hozzászólás
437

Nyúlnyárs vörösboros aszalt szilvával

Nem igazán kedvelik nálunk a nyulat az asztalon, úgyhogy ha valakinek ellenérzései lennének, nyugodtan próbálja ki ezt a receptet csirke- vagy sertéshússal. Úgy is nagyon finom!

Ha esetleg valaki, aki nem kedveli a nyúlhúst, vagy még ezt sem tudja, mert nem próbálta, de úgy dönt, hogy nem most jött el a pillanat a kísérletezésre, az ehhez a nagyon finom nyárshoz vásárolhat csirke- vagy pulykamellet, esetleg filézett combot, a nyúlmájat pedig helyettesítheti csirke- vagy pecsenye liba- vagy kacsamájjal. Sertéshúsvásárláskor pedig szóba jöhet a karaj éppúgy, mint a comb, meg persze a sertésmáj. De azért arra biztatunk mindenkit, próbálja ki ezt az eredeti francia receptet!

Nyúlnyárs vörösboros aszalt szilvával

Fotó: Bartos Gyula

Hozzávalók

40 deka tisztított nyúlgerinc
20 deka nyúlmáj
2 fej vöröshagyma
20 deka rókagomba
4 paradicsom
15 deka aszalt szilva
vörösbor
vaj
só, bors

Elkészítése

Az aszalt szilvát egy pici vörösborban felfőzzük, hogy megpuhuljon, és egy kis fanyar ízt kapjon. Apró, 2×2 centis kockákra vágjuk a húst, a májat és a zöldségeket, amelyeket szép sorban, egy-egy aszalt szilvát közéjük téve, nyársra fűzünk, majd az egészet sózzuk, borsozzuk.

A kész nyársakat forró serpenyőben egy kis olívaolajon négy oldalán jól megpirítjuk, majd 180 fokos sütőbe rakjuk, és egy negyed óráig sülni hagyjuk. A serpenyőben maradt kisült levet egy pici vörösborral és húslével visszaforraljuk, és tálalás előtt diónyi vajjal selymesre keverjük. Rizzsel tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!