Málnakrémleves vörösborral
Dühöng a málnaszezon, és bár mi nehezen tudjuk elképzelni, hogy ebből a csodás gyümölcsből lehet annyi, hogy ne akarjuk csak úgy magában felfalni, kiváló ételek alapanyaga is lehet. Készülhet belőle például „felnőttes” krémleves.
Hozzávalók:
60 deka friss málna,
2 deci málnaszörp,
3 deci víz,
2 deci tejszín,
1 deci tejföl,
1 deci vörösbor,
ízlés szerint cukor,
fél citrom leve és reszelt héja,
6 darab szegfűszeg,
egy darab egész fahéj,
csipet só,
a díszítéshez tejszínhab.
Elkészítése:
az óvatosan megmosott málnából 15 szemet félreteszünk, a többit összeturmixoljuk. A vízbe öntjük a bort, a cukrot, 10-15 percig főzzük benne a fahéjat és a szegfűszeget, majd lehűtjük. A málnavelőt egy nagy tálba tesszük, majd az összes hozzávalót beleöntjük, és jól kikeverjük. Ha habossá válik, beletesszük a málnaszemeket, és jól lehűtjük. Tálaláskora a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Hozzászólás zárolva.