Facebook hozzászólás
243

Könnyű, nyári ínyencfalat: meggyleves

A nagy melegben leginkább könnyű leveseket érdemes fogyasztanunk, a meggynek pedig éppen szezonja van, így a piacon is jó áron kaphatunk friss alapanyagot. A menzás meggyleveshez képest azonban receptünk jóval pikánsabb, tehát csak vigyázat!

Hozzávalók:

60 deka kimagozott meggy, 1

5 deka cukor,

fél citrom leve,

5-6 szegfűszeg,

1 darab fahéj,

csipetnyi só,

4 deci tejszín,

2 deci édes fehérbor.

Elkészítése: a fehérborban a csipet sóval, cukorral felfőzzük a fűszereket, majd leszűrjük, és a meggy 80 százalékával ismét felforraljuk. Gyümölcspréssel átpréseljük, és a tiszta lét jól lehűtjük. Végül hozzáadva a tejszínt, citromlével ízesítjük, a maradék meggyszemekkel díszítjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!