Boros dinnyekrémleves
Mindjárt vége a meggyszezonnak, de azért nem kell lemondanunk a finom, hűsítő levesekről! A következő befutó a sárgadinnye lehet.
1 szép nagy érett sárgadinnye,
3 deci tejszín,
1,5 deci tokaji szamorodni,
1 citrom leve,
néhány szelet citromhéj,
ízlés szerint porcukor,
csipetnyi só,
2 deci víz,
5-6 szegfűszeg,
1 darab fahéj,
a tálaláshoz tejszínhab
Elkészítése:
a vízben és a borban 10-15 percig a citromhéjcsíkokkal együtt főzzük a fűszereket, majd lehűtjük. Hozzákeverjük a kimagozott, felkockázott és összeturmixolt dinnyehúst, a tejszínt, ízlés szerint édesítjük, majd jól lehűtjük. Tejszínhabbal tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.