Zöldséges-gyümölcsös vegetáriánus tekercs
Nem kell unalmasnak lennie egy ételnek csak azért, mert nincs benne hús! A meleg nyári napokon különösen jól eshet e könnyű, zöldséges-gyümölcsös különlegesség.
20-20 g tök-, napraforgó- és szezámmag
300 g túró, 17%-os
1 púpozott EK birsalmaszósz
só, bors
1- 1 kicsi, piros és sárga kaliforniai paprika
½ papaja (kb. 150 g gyümölcshús) – sárgadinnyével helyettesíthető
pár csepp citromlé
50 g bébi saláta mix
4 tortilla tekercs (kb. 25 cm átmérőjű)
60 g egész, aszalt amerikai tőzegáfonya
1 tojásfehérje
30 g szezámmag
Elkészítés:
1. A tök-, a napraforgó- és a szezámmagot egy kis teflonserpenyőben megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, és a felét egészen finomra aprítjuk. A túrót összekeverjük a birsalmaszósszal. Sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük az apróra vágott magkeveréket.
2. A paprikákat négybe vágjuk, megpucoljuk, megmossuk és karcsú szeletekre szeljük. A papaját meghámozzuk és kimagozzuk. Csíkokra vágjuk, és pár csepp citromot facsarunk rá. A saláta mixet megmossuk, és felitatjuk róla a nedvességet.
3. A tekercslapokat megkenjük túróval, rászórjuk a salátát. Meghintjük a maradék magkeverékkel és az amerikai tőzegáfonyával. Szorosan föltekerjük. A tekercseket bekenjük tojásfehérjével és megszórjuk szezámmaggal, a magokat belenyomkodjuk. A tekercseket ízlés szerint egyszer keresztben kettévágjuk, vagy vastag szeletekre szeljük.
Tipp: A tekercsek előételnek is kitűnőek, ehhez vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre őket. Tányéronként 3 tekercset tálaljunk. Tetszés szerint adhatunk mellé egy csöpp guacamolét is, ami egy avokádó alapú mexikói mártás.
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Hozzászólás zárolva.