Sült fagylalt – a nyár szenzációja
A nyár, a nagy meleg nem is lehetne elviselhető egy kis éde, hűs finomság nélkül. A fagylalt immáron évtizedek óta örvend töretlen népszerűségnek, de egy kis trükkel megbolondítva feledhetetlen élményt jelenthet.
4 gombóc vanília-,
4 gombóc puncs- és
4 gombóc csokoládéfagylalt,
6 tojás fehérje,
1 kávéskanál citromlé,
1 evőkanál folyós baracklekvár,
diónyi vaj,
csapott kanálnyi rétesliszt.
Elkészítése:
a tojásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük, majd a hab feléből egy vajjal kikent, kilisztezett sütőlemezen egymástól távol négy nagy pöttyöt formázunk. Ezekre a „habfészkekre” halmozunk egy-egy gombócot mindhárom fagylaltból, majd a maradék habot elosztva négyfelé befedjük a fészkeket. Közepesen forró (előmelegített) sütőben aranybarnára sütjük a fehérjéket, s tálalva baracklekvárral díszítjük.
Hozzászólás zárolva.