Facebook hozzászólás
271

Sült fagylalt – a nyár szenzációja

A nyár, a nagy meleg nem is lehetne elviselhető egy kis éde, hűs finomság nélkül. A fagylalt immáron évtizedek óta örvend töretlen népszerűségnek, de egy kis trükkel megbolondítva feledhetetlen élményt jelenthet.

Hozzávalók:

4 gombóc vanília-,

4 gombóc puncs- és

4 gombóc csokoládéfagylalt,

6 tojás fehérje,

1 kávéskanál citromlé,

1 evőkanál folyós baracklekvár,

diónyi vaj,

csapott kanálnyi rétesliszt.

Elkészítése:

a tojásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük, majd a hab feléből egy vajjal kikent, kilisztezett sütőlemezen egymástól távol négy nagy pöttyöt formázunk. Ezekre a „habfészkekre” halmozunk egy-egy gombócot mindhárom fagylaltból, majd a maradék habot elosztva négyfelé befedjük a fészkeket. Közepesen forró (előmelegített) sütőben aranybarnára sütjük a fehérjéket, s tálalva baracklekvárral díszítjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!