Facebook hozzászólás
305

Saláta dinnye-golyócskákkal, dióval és bébi spenóttal

Itt a dinnye szezonja, már magyar gyümölcs is kapható! Használjuk ki, amíg lehet! A dinnye egyáltalán nem csak magában fogyasztható, bár kétségtelenül úgy is nagyon finom. De ha változatosságra vágyunk, itt egy ötlet!

Hozzávalók 4 személyre:

1 1/2 tk mustár

3 ek áfonyalé

1/2 tk só

4 ek olívaolaj

100 g egész, szárított amerikai tőzegáfonya

1/2 görögdinnye (kb. 1800 g)

1 sárgadinnye (kb. 900 g)

200 g juhsajt

50 g dió

2 csomag bébi spenót (össz. 200 g)

Elkészítés:

1. A mustárt, az áfonyalevet és a sót összekeverjük. Beleöntjük az olívaolajat. Hozzáadjuk és elkeverjük az amerikai tőzegáfonyát.

2. A sárga- és a görögdinnyéből gombócszedő kanállal golyókat vájunk. A juhsajtot nagyobb darabokra morzsoljuk. A diót zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk és durvára aprítjuk. A salátát megmossuk és szárazra centrifugázzuk.

3. Az összes alapanyagot egy tálba borítjuk és öntettel leöntve tálaljuk. Pirított bagettel az igazi!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!