Saláta dinnye-golyócskákkal, dióval és bébi spenóttal
Itt a dinnye szezonja, már magyar gyümölcs is kapható! Használjuk ki, amíg lehet! A dinnye egyáltalán nem csak magában fogyasztható, bár kétségtelenül úgy is nagyon finom. De ha változatosságra vágyunk, itt egy ötlet!
1 1/2 tk mustár
3 ek áfonyalé
1/2 tk só
4 ek olívaolaj
100 g egész, szárított amerikai tőzegáfonya
1/2 görögdinnye (kb. 1800 g)
1 sárgadinnye (kb. 900 g)
200 g juhsajt
50 g dió
2 csomag bébi spenót (össz. 200 g)
Elkészítés:
1. A mustárt, az áfonyalevet és a sót összekeverjük. Beleöntjük az olívaolajat. Hozzáadjuk és elkeverjük az amerikai tőzegáfonyát.
2. A sárga- és a görögdinnyéből gombócszedő kanállal golyókat vájunk. A juhsajtot nagyobb darabokra morzsoljuk. A diót zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk és durvára aprítjuk. A salátát megmossuk és szárazra centrifugázzuk.
3. Az összes alapanyagot egy tálba borítjuk és öntettel leöntve tálaljuk. Pirított bagettel az igazi!
Hozzászólás zárolva.