Facebook hozzászólás
304

Saláta dinnye-golyócskákkal, dióval és bébi spenóttal

Itt a dinnye szezonja, már magyar gyümölcs is kapható! Használjuk ki, amíg lehet! A dinnye egyáltalán nem csak magában fogyasztható, bár kétségtelenül úgy is nagyon finom. De ha változatosságra vágyunk, itt egy ötlet!

Hozzávalók 4 személyre:

1 1/2 tk mustár

3 ek áfonyalé

1/2 tk só

4 ek olívaolaj

100 g egész, szárított amerikai tőzegáfonya

1/2 görögdinnye (kb. 1800 g)

1 sárgadinnye (kb. 900 g)

200 g juhsajt

50 g dió

2 csomag bébi spenót (össz. 200 g)

Elkészítés:

1. A mustárt, az áfonyalevet és a sót összekeverjük. Beleöntjük az olívaolajat. Hozzáadjuk és elkeverjük az amerikai tőzegáfonyát.

2. A sárga- és a görögdinnyéből gombócszedő kanállal golyókat vájunk. A juhsajtot nagyobb darabokra morzsoljuk. A diót zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk és durvára aprítjuk. A salátát megmossuk és szárazra centrifugázzuk.

3. Az összes alapanyagot egy tálba borítjuk és öntettel leöntve tálaljuk. Pirított bagettel az igazi!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!