Kókuszos palacsinta egzotikus gyümölcsökkel
Nem csak a jól ismert magyar, vagy az egyre népszerűbb amerikai palacsintával érdemes kísérletezni. A franciák crêpes-je is felkerülhet a menüre. Déli gyümölcsökkel még extrább a végeredmény.
A crêpes (francia palacsinta) tésztájához:
25 g vaj
60 g liszt
1 csipetnyi só
1 EK cukor
125 ml kókusztej
(konzervből)
2 tojás (S)
30 g kókuszreszelék
olaj a sütéshez
A gyümölcsökhöz:
1 bébi ananász
2 datolyaszilva
1/2 lime citrom leve
2 TK nádcukor
2 maracuja
80 g egész, szárított amerikai
tőzegáfonya
20 g kókuszdarabka
(vagy reszelék)
tálaláshoz menta
Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk. A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval és a cukorral, belekeverjük a kókusztejet és a tojásokat. Végül hozzáadjuk a vajat. 30 percig pihenni hagyjuk. Utána beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A tésztából kevés forró olajon aranybarna crêpes-t sütünk.
2. Az ananászt megpucoljuk, elfelezzük és a gyümölcs húsát darabokra vágjuk. A datolyaszilvákat megmossuk, és karikákra vagy cikkekre vágjuk. A lime levébe belekeverjük a nádcukrot. A marakujákat felvágjuk és a velőt kikaparjuk belőlük. Elkeverjük a lime levével. Hozzáadjuk az előkészített gyümölcsöket és az amerikai tőzegáfonyát, összekeverjük őket.
3. A kókuszdarabkákat egy kicsi teflonserpenyőben gyorsan megpirítjuk. A crêpes-t az egzotikus gyümölcssalátával együtt tálaljuk, kókuszdarabkákkal megszórjuk, és tetszés szerint mentával díszítjük.
Elkészítési idő: kb. 20 perc + 30 perc pihentetés a tésztának
Hozzászólás zárolva.