Facebook hozzászólás
323

Készítsünk rózsalekvárt!

A rózsalekvár évszázadok óta igazi csemegének számít, ami ehető ajándéknak sem utolsó! Minden fajta rózsa ehető, de a típusok íze különbözik.

Kép:sxc

Hozzávalók:

1 kiló őszi érésű alma,

1 kiló rózsaszirom,

70 deka cukor,

1 citrom leve.

Elkészítése:

az almát gerezdekre vágjuk, magházát kivesszük, s az almahúst körülbelül 7 deci vízzel pépesre főzzük. Leszűrjük, majd a lébe a rózsaszirom felét beleszórjuk, s összekeverve, benne mintegy két órán át áztatjuk. Az almapépet, a rózsaszirmos almalevet ismét egy fazékba tesszük, hozzáadva a cukrot addig forraljuk, amíg az teljesen felolvad benne. Beleöntjük a citromlevet, s a maradék rózsaszirmot, majd folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg tányérra cseppentve megdermed. Még forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Kíváncsi lekvárfőzési praktikáinkra? Kattintson ide!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!