Készítsünk rózsalekvárt!
A rózsalekvár évszázadok óta igazi csemegének számít, ami ehető ajándéknak sem utolsó! Minden fajta rózsa ehető, de a típusok íze különbözik.
Hozzávalók:
1 kiló őszi érésű alma,
1 kiló rózsaszirom,
70 deka cukor,
1 citrom leve.
Elkészítése:
az almát gerezdekre vágjuk, magházát kivesszük, s az almahúst körülbelül 7 deci vízzel pépesre főzzük. Leszűrjük, majd a lébe a rózsaszirom felét beleszórjuk, s összekeverve, benne mintegy két órán át áztatjuk. Az almapépet, a rózsaszirmos almalevet ismét egy fazékba tesszük, hozzáadva a cukrot addig forraljuk, amíg az teljesen felolvad benne. Beleöntjük a citromlevet, s a maradék rózsaszirmot, majd folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg tányérra cseppentve megdermed. Még forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Kíváncsi lekvárfőzési praktikáinkra? Kattintson ide!
Hozzászólás zárolva.