Húsos-tökös tekercs
Ez az étel egyszerű, könnyedén szállítható tehát akár uzsonnás csomagban is megállja a helyét. Viszont látványosan mutat és igazán finom is!
350 g darált marhahús
2 ek olívaolaj
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, chilipor
3 ek paprikavelő
60 g aszalt amerikai tőzegáfonya aprítva
1 darab tök (kb. 250 g)
1-2 tk aprított kakukkfű
4 újhagyma
4 tortilla tekercs (20 cm átmérőjű) – készen kapható
Elkészítése:
1. A darált húst 1 evőkanál forró olívaolajon addig pirítjuk, míg morzsákra nem esik. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a darált húshoz, és az egészet sütjük tovább. Kis sóval, borssal és chiliporral fűszerezzük. A paprikavelőt összekeverjük az amerikai tőzegáfonyával, és ismét kóstolópróbát tartunk.
2. Meghámozzuk a tököt, az esetleges magokat eltávolítjuk, és a tököt egészen vékony szeletekre vágjuk. A maradék olívaolajat teflonserpenyőben felhevítjük. A tököt beletesszük és kb. 3-5 percig sütjük. Kakukkfűvel, kevés sóval és borssal ízesítjük. Kivesszük a serpenyőből.
3. Az újhagymát megpucoljuk, megmossuk, hosszában félbevágjuk és hosszú darabokra szeljük. Beletesszük a serpenyőbe és hirtelen megpirítjuk.
4. A tekercsekre tökszeleteket helyezünk. A húsmasszát és az újhagymát egyenletesen eloszlatjuk rajtuk, és szorosan feltekerjük őket. Mindegyiket egyszer keresztben félbevágjuk.
Hozzászólás zárolva.