Facebook hozzászólás
2 283

Bögrés muffin

Egy óra alatt dupla adagot süthetünk belőle. Ha nincs otthon kapszlink, akkor tepsiben, szeletelhető sütiként is működik a recept. Egyszerű és nagyon finom muffin tészta, amit mindenki ízlése szerint ízesíthet. 

Hozzávalók:

(1 bögre = 2,5 dl)

2 bögre liszt

1 bögre cukor

1 bögre tej

fél bögre olaj

1 tojás

1 csomag sütőpor

+ bármi más, amivel ízesítjük, pl.: csokoládé darabok, kókusz, aszalt gyümölcs, fahéj

 

A nedves hozzávalókat (tojás, tej, olaj) a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos liszthez. Homogénre keverjük a tésztát. A csoki darabokat a lisztbe kell beletenni, ahogy a kókuszt vagy a fahéjat is. Ha friss gyümölccsel (pl. banánnal) akarjuk ízesíteni, akkor készítsünk turmixot a tejjel és a gyümölccsel, ebből kicsit több (egy és egy negyed bögrényi) kerüljön a tésztába tej helyett.

Ha kész a tészta, akkor muffin formába kanalazzuk és előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 20-30 perc). Ha van türelmünk, akkor cukormázzal vagy vanília krémmel díszíthetjük a megsült muffinok tetejét, ahogyan a képen is látható. A leírt mennyiségből körülbelül 18 darab süti lesz. Vendégség esetén érdemes belőle dupla adagot sütni.

Krémeket készíthetünk pudingporból vagy krémporból és habzsákkal vagy levágott sarkú zacskó segítségével formázhatjuk a muffinok tetejére. Próbálkozhatunk sokféle íz és színkombinációval.

Elkészíthető tepsiben, egy nagy sütiként is, ilyenkor a sütési idő megnő, de a tűpróba ebben az esetben is beválik.

A legegyszerűbb (méricskélés nélküli) és elég olcsó süti. Ráadásul elég jól eláll, letakarva napokig friss marad.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!