Parasztreggeli, ahogy én készítem
Receptjeink ebédre, vacsorára számos ötletet kínálnak, de a reggelik ritkák a kínálatban. Most pótoljuk ezt. Reggel mindenki siet, csak bekap valamit, de hétvégén szánhatunk időt erre is. Íme egy ínycsiklandó finomság, amivel meglephetjük magunkat vagy a családot egy vasárnap délelőtt.
Hozzávalók 2 személyre:
1 db héjában főtt krumpli (ami kimaradt a rakott krumpliból)
2-3 szelet bacon
egy kis darab kolbász
1 kis fej vöröshagyma
4 tojás
3-4 evőkanál tej
só
A baconöket kisütöm, majd a ropogós csíkokat félreteszem. A zsírjában (ha kevés, kis olajjal kiegészítve) megpárolom az apróra vágott hagymát, és kicsit megpirítom a megpucolt, felkarikázott krumplit és a felszerletelt kolbász. Mikközben ezek rotyognak, a tojásokat felkeverem és pár kanál tejet adok hozzá, sózom. Óvatosan a sóval, mert a szalonna sós, ezt kalkuláljuk bele! Mehet a tojás is a serpenyőbe, én keményre sütöm, de ki-ki ízlése szerint variálhatja. Ha elkészült a bacon csíkokat melléteszem.
Friss kenyérrel, paradicsommal, paprikával ízletes villásreggeli.
Hozzászólás zárolva.