Kelkáposztás tészta
Az ötlet Jamie Olivertől jött, de az ő receptjéhez fenyőmag kellett és sonka is. Én kicsit olcsósítottam és egyszerűsítettem a recepten, de így is nagyon ízletes. Ha elsőre furán hangzik, akkor is érdemes kipróbálni, hiszen a káposztás kocka is finom!
Hozzávalók:
negyed vagy fél fej kelkáposzta (méretétől függően)
4-5 szelet bacon
3 gerezd fokhagyma
250-300 gramm tészta
sajt (legjobb a parmezán, de ha nincs bármi jöhet)
só, bors
A bacon csíkokat megsütöm, majd félreteszem. Az ebből kisült zsírba (ha kevés kis olajjal kipótolva) beledobom a fokhagymát, amit apróra vágtam vagy fokhagyma nyomón áttörtem. aztán a csíkokra vágott kelkáposzta is mehet bele, nagyon kevés víz kíséretében. Megpárolom a káposztát, ha megpuhult a főtt tésztát hozzá keverem. Az összetört ropogós szalonnát és némi reszelt sajtot dobok hozzá és meget is tányérokra.
Én nagyon fokhagymásan szeretem, szóval aki randira megy, az kevesebbet tegyen bele 🙂
Hozzászólás zárolva.