Házi trüffel
A kézzel készült bonbonok, csokoládék reneszánszát éljük.Ha kakaóbabot nem is tudunk otthon pirítani, a táblás csokikból dekoratív finomságokat némi pepecseléssel könnyedén készíthetünk. Ízeinket kitalálhatjuk mi magunk, itt egy alaprecept.
Hozzávalók:
40 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú legyen!)
2 dl tejszín
5 dkg vaj
ízesítéshez: aszalt gyümölcs vagy aroma
díszítéshez: kókusz reszelék, vágott mandula vagy kakaópor (nem cukrozott)
A tejszínt melegítsük meg (ne forraljuk) és olvasszuk fel benne a darabokra tört csokoládét. Keverjük homogén masszává, ha kézmeleg, akkor mehet bele a vaj. Ezzel is dolgozzuk össze alaposan. Kész is az alapmassza.
Keverhetünk hozzá kész aromákat (rum, vanília, puncs, ízlés szerint) vagy aszalt és apróra vágott vagy ledarált gyümölcsöt, Én narancslével (frissen facsartból 5-6 evőkanál) is próbáltam. Ezeket a vaj után dolgozzuk bele a még langyos masszába.
Ha kicsit megszilárdult, jöhet a formázás, vizes kézzel gömböket gyúrunk. Ezeket hengergethetjük kakaóba vagy kókuszba esetleg mandulába. Érdemes kis bonbon kapszlikba tenni az elkészült darabokat, így nem ragadnak össze.
Hozzászólás zárolva.