Facebook hozzászólás
358

Spenótos rizottó

Még mindig akadt a kamrában egy kis sprnót a kertből. Rizzsel még nem próbáltam, nekiláttam hát egy egyszerű rizottónak és ez a remek recept kerekedett belőle. Akár előfőzött rizzsel is elkészíthető, laktató és finom.

Hozzávalók:

2 marék spenótlevél

10 dkg sonka (vagy bacon)

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

5 dkg reszelt sajt

2 bögre rizs

olivaolaj

só, bors

leveskocka

fél deci tejszín

 

A hagymát kiskockára vágjuk és a fokhagymával, amit vékonyra karikáztunk az olajon üvegesre pároljuk. Ha baconnel dolgozunk a hagyma előtt, ha sokával a hagyma után dobjuk a kockákat a serpenyőbe. A spenótot mossuk meg és fonnyasszuk meg a hagymán, sózzuk, borsozzuk az ételt. Máris mehet bele a rizs, amit kicist átpirítunk majd felengedünk egy kevés leveskockából készült levessel. A levest addig pároljuk el és adagoljuk újra, ameddig a rizs meg nem puhult. Az utolsó adag már ne leves, hanem tejszín legyen. Ettől krémesebb lesz az étel. A meleg rizottóhoz keverjük hozzá a reszelt sajtot.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!