Facebook hozzászólás
489

Rozmaringos almadzsem

Hiába itt az ősz, még mindig van olyan gyümölcs, amiből finom lekvár készíthető! Az almadzsemet érdemes kipróbálni, bár nem annyira megszokott, mint sok más társa. Főleg, ha egy meglepő fűszerrel társítjuk.

Kép:Pixabay

Hozzávalók:

1 kiló őszi érésű alma,
0,5 kiló érett körte,
2 szem érett paradicsom,
1 ág friss rozmaring,
3 citrom leve,
60 deka cukor,
1 csomag lekvárzselésítő.

Elkészítése:

a megmosott, hámozatlan almák, körték magházát kimetsszük, majd darabokra vágjuk. Főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomokat, a rozmaringot és a citromlevet, és annyi vízzel, amennyi elfedi, 15-20 percig főzzük. Ha kissé kihűlt, belekeverjük a cukrot és a zselésítőt, majd néhány percnyi újraforralás után még forrón üvegekbe töltjük. Pár percre a lezárt üvegeket a tetejére állítjuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!