Narancsos répaleves
Izgalmas leves a mai receptünk, amit, ha időszűkében vagyunk, akkor konzerv bébirépából is elkészíthetünk. Érdemes kipróbálni. Aki nem szereti a koriandert, akár ki is hagyhatja a levesből.
Hozzávalók:
fél kiló répa
2 narancs leve
1 dl tejszín
3 dl alaplé vagy húsleves (kockából is lehet)
4 ek olaj
só, bors
koriander levél
A répát hámozás után szeleteljük vékonyra és az olajon kezdjük párolni. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel a levessel, ha forr mehet bele az aprított koriander levél. Néhányat tegyünk el díszítéshez, ha csinosan akarjuk tálalni az elkészült ételt.
Ha a répa megfőtt, turmixoljuk le és adjuk hozzá a narancslevet és a tejszínt. Óvatosan dolgozzunk, ha túl meleg a leves és hideg a tejszín, akkor könnyen összeugrik és nem lesz sima a levesünk.
Hozzászólás zárolva.