Sült csirkecombok paradicsomos babbal
A zöldfűszeres csirke lehet egészen más is, mint amit megszoktunk! Például ha babbal és paradicsommal társítjuk.
Hozzávalók:
6 egyenlő nagyságú csirkecomb, 8 db mogyoróhagyma, 60 deka paradicsom, 1 doboz nagy szemű fehér bab, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ág friss rozmaring, 1 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél, 6 evőkanál olívaolaj, 1,2 deci száraz fehérbor, 1,2 deci paradicsomlé, 1 deci víz, ízlés szerint só, őrölt fehér bors, édesnemes őrölt pirospaprika.
Elkészítése:
a csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőedényben a fele olívaolajat és 1 deci vizet aláöntve, lefedve pirosra sütjük. A hagymákat ketté, a paradicsomokat cikkekre vágjuk, a babot leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A megmaradt olívaolajon megsütjük a félbevágott mogyoróhagymákat, hozzáadjuk a paradicsomcikkelyeket, a fokhagymát és a zöldfűszereket, néhány percig pároljuk, majd felengedjük a paradicsomlével és a borral, ezután még körülbelül 8 percig összefőzzük. Beletesszük a babot, amivel néhány percig szintén főzzük. Sóval, borssal és pici pirospaprikával ízesítjük. A puhára sült csirkecombokat tálra rakjuk, majd leöntjük a paradicsomos babbal, és bazsalikomággal díszítjük.
Hozzászólás zárolva.