Csokoládékrém
Egyszerű, de nem túl gyors recept következik. A francia sütmények egyik alapja, de akár önmagában is megállja a helyét a desszertek között. Kevesebb cukorral is elkészíthető.
Hozzávalók:
250 gramm étcsokoládé
100 gramm vaj
4 tojás
4 evőkanál cukor
só
A vajat a munka megkezdése előtt néhány órával elővesszük. Első lépésként a tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A szobahőmérsékletű, lágy vajat az olvasztott csokoládéval elkeverjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját. A tojásfehérjékből, egy csipet sóval kemény habot verünk. Ezt óvatosan a krémhez keverjük.
Ha süteménybe szánjuk, akkor a hideg tésztára kenjük. Ha önálló édességként szeretnénk tálalni, akkor poharakba töltjük, majd legalább 6 órára hűtőszekrénybe kell kerülnie. Tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszíthetjük.
Hozzászólás zárolva.