Facebook hozzászólás
406

Olaszos tonhalsaláta

Tonhalsalátából sosem elég. A nizzai saláta után ez a recept a kedvencem. Mert gyorsan elkészíthető és az alapanyagok bárhol beszerezhetőek. Ha nincs kedv vagy idő főzni, akkor remek lehetőség vacsorára néhány baguette-tel.

 

forrás: sxc.hu

 

Hozzávalók:

1 doboz tonhalkonzerv
10 db koktélparadicsom
1 adag vegyes zöldsaláta
1 vöröshagyma
12 db olívabogyó (az eredeti receptben fekete, de zölddel is elkészíthető)
2 ek. borecet
5 ek. olívaolaj
só, bors

 

Készítsük el a dresszinget az ecet és az olaj összekeverésével, ízesítsük sóval, borssal. Öntsük le a tonhalról az olajat. A hagymát vágjuk vékony karikákra, a paradicsomokat vágjuk ketté. A zöldségeket keverjük össze, tegyük rá a halat. Tálalás előtt öntsük nyakon a dresszinggel és keverjük össze. Ez a saláta szendvicsbe is kitűnő, így laktató és gyors ebédet vagy vacsorát kapunk. Diéta esetén magában fogyszthatjuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!