Palacsinta vadcseresznyével és tőzegáfonya habbal
A palacsinta sokak kedvence és minden gyereket le lehet kenyerezni vele. De néha jó kimozdulni a bevált kakaós-diós-lekváros bűvkörből.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
3 egész tojás
4 dl tej
olaj a sütéshez
1 csomag fagyasztva szárított vadcseresznye csemege (vagy helyette friss gyümölcs)
1 csomag fagyasztva szárított tőzegáfonya csemege
édesítőszer ízlés szerint
csipet só
1 dkg étkezési keményítővel
4,5 dl habtejszín
Elkészítés:
A lisztből, a tojásból és a tejből palacsintatésztát keverünk, megsütjük és félre tesszük. A habtejszínt alaposan kikeverjük, majd a tőzegáfonyával kemény habbá verjük és hűtőbe rakjuk. (A legjobb, ha van egy habszifonunk azzal a legegyszerűbb.) A vadcseresznyét rakjuk fel 3 dl hideg vízben főni és édesítsük ízlés szerint. Ha felfőtt, akkor apránként adjuk hozzá a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Amikor ez besűrűsödött, húzzuk le a tűzről és hűtsük ki. Kenjük meg a palacsintákat a kihűlt töltelékkel és hűtőben pihentessük egy órát. A vadcseresznyés habot két kanállal formázzuk kis halmokká, vagy ízlésesen nyomjuk a tányérra a palacsinták mellé.
A recept forrása: Bálint Cseppek
Hozzászólás zárolva.