Majdnem ludaskása
Nagyon szeretem a ludaskását, de szinte sosem készítek, mert macerás és nagyon időigényes. Kreáltam hát egy olyan ételt, amiben a liba és a rizs a főszereplő, de egy hétköznap este is elkészíthető.
Hozzávalók:
fél libamell (nyúzott)
2 pohár rizs (lehet barna)
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
olaj vagy libazsír
petrezselyem
leveskocka vagy vegeta
só, bors
A libamellet megmossuk, megnyúzzuk majd apróra vágjuk. A hagymát fekockázzuk és a zsiradékon megpirítjuk. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Majd felengedjük a leveskockából készült levessel vagy vízzel és belekarikázzuk a fokhagymát. Ha a hús félig kész, akkor hozzáadjuk a rizst. Annyi vizet kap, amennyi ellepi. Ha víz elfőtt és a rizs megpuhult megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és hozzákeverjük a tejfölt.
Hozzászólás zárolva.