Facebook hozzászólás
415

Majdnem ludaskása

Nagyon szeretem a ludaskását, de szinte sosem készítek, mert macerás és nagyon időigényes. Kreáltam hát egy olyan ételt, amiben a liba és a rizs a főszereplő, de egy hétköznap este is elkészíthető.

Hozzávalók:

fél libamell (nyúzott)

2 pohár rizs (lehet barna)

2 dl tejföl

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

olaj vagy libazsír

petrezselyem

leveskocka vagy vegeta

só, bors

 

A libamellet megmossuk, megnyúzzuk majd apróra vágjuk. A hagymát fekockázzuk és a zsiradékon megpirítjuk. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Majd felengedjük a leveskockából készült levessel vagy vízzel és belekarikázzuk a fokhagymát. Ha a hús félig kész, akkor hozzáadjuk a rizst. Annyi vizet kap, amennyi ellepi. Ha víz elfőtt és a rizs megpuhult megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és hozzákeverjük a tejfölt.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!