Grillezett csirkecomb vadcseresznye pestoval és pirított zelleres salátával
Zöldség is, gyümölcs is, hús is – ennél nehezebb lenne mindenkinek a kedvére tenni úgy, hogy közben egészséges is legyen az étel amit asztalra teszünk.
Hozzávalók:
4 darab csirke alsócomb
só
bors
olaj
fél körte
1 póréhagyma
1 salátacukkini
1 padlizsán
1 közepes zellergumó (kb. 20 dkg)
1 csomag fagyasztva szárított vadcseresznye csemege
édesítőszer ízlés szerint
fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A csirkecombokat megtiszítjuk és sóval, borssal alaposan bedörzsöljük, majd 180 fokos sütőben kiolajozott tepsiben megsütjük. A körtét és a zöldségeket egyforma darabokra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk, megpároljuk, hogy még roppanósak maradjanak, majd sóval, borssal ízesítjük a keveréket. A vadcseresznyét egy kevés vízel főzzük fel és a cukorral, sóval, borssal és a reszelt citromhéjjal ízesítsük. Addig főzzük míg be nem sűrűsödik. A megsült csirkecombokat a párolt-pirított zöldségekkel és a mártással kínáljuk.
A recept forrása: Bálint Cseppek
Hozzászólás zárolva.