Facebook hozzászólás
184

Grillezett csirkecomb vadcseresznye pestoval és pirított zelleres salátával

Zöldség is, gyümölcs is, hús is – ennél nehezebb lenne mindenkinek a kedvére tenni úgy, hogy közben egészséges is legyen az étel amit asztalra teszünk.

Kép: Bálint Cseppek

Hozzávalók:

4 darab csirke alsócomb

bors
olaj
fél körte
1 póréhagyma
1 salátacukkini
1 padlizsán
1 közepes zellergumó (kb. 20 dkg)
1 csomag fagyasztva szárított vadcseresznye csemege
édesítőszer ízlés szerint
fél citrom reszelt héja

Elkészítés:

A csirkecombokat megtiszítjuk és sóval, borssal alaposan bedörzsöljük, majd 180 fokos sütőben kiolajozott tepsiben megsütjük. A körtét és a zöldségeket egyforma darabokra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk, megpároljuk, hogy még roppanósak maradjanak, majd sóval, borssal ízesítjük a keveréket. A vadcseresznyét egy kevés vízel főzzük fel és a cukorral, sóval, borssal és a reszelt citromhéjjal ízesítsük. Addig főzzük míg be nem sűrűsödik. A megsült csirkecombokat a párolt-pirított zöldségekkel és a mártással kínáljuk.

A recept forrása: Bálint Cseppek



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!