Utolsó pillanatos desszert: kókuszkrém áfonyával
Sem idő, sem energia nincs már egy újabb finomságot elkészíteni a sokadik ünnepi vendégségre? Ez a kókuszkrém végtelenül egyszerű, szép poharakban szervírozva viszont igen látványos.
Hozzávalók:
40 dkg kókuszreszelék
4,5 dl főzőtejszín
4 dkg étkezési keményítő
édesítőszer vagy méz ízlés szerint
1 csomag tőzegáfonya csemege
Elkészítés:
A kókuszreszeléket a főzőtejszínbe beleszórjuk és addig főzzük, míg krémes állagú lesz. Édesítjük és üveg tálkába, vagy kelyhekbe töltjük és kihűtjük. A tőzegáfonyát 2 dl vízben felfőzzük és étkezési keményítővel krémesre sűrítjük, majd édesítjük. A kihűlt gyümölcsmártást a kókuszkrém tetejére öntjük és dermedésig a hűtőben pihetnetjük.
A recept forrása: Bálint Cseppek
Hozzászólás zárolva.