Amerikai palacsinta – elképesztően egyszerű!
Mi is nagyon szeretjük a hagyományos, jól ismert palacsintát, de ahogy mondani szokás, a változatosság gyönyörködtet! Érdemes hát időnként ezzel a tengerentúli változattal is megpróbálkozni. Inkább reggeliként fogyasztják, de uzsonnának, desszertnek is megállja a helyét.
Hozzávalók
1,5 csésze (cup) liszt
3 ek cukor
1,5 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
1,5 csésze tej
3 evőkanál olvasztott vaj
2 tojás
reszelt citromhéj, vanília
Elkészítése
A klasszikus amerikai pancake valójában elképesztően egyszerű. A lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a sót összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban összekeverjük a többi hozzávalót, majd a két tál tartalmát összeöntjük és simára keverjük. Körülbelül fél merőkanálnyi adagokban sütve lesznek szép, kerek kis palacsinták, csak arra kell figyelni, hogy a serpenyő forró legyen, és hogy nem kell alá egy csepp zsiradék sem! (Így lesz szép egyenletesen aranybarna, nem olyan pöttyös, mint a magyar palacsinta.) Ha épp kedvünk van, lehet reszelni bele almát (de akkor lehet, hogy kicsit több liszt kell majd a nedvesség ellensúlyozására – szóval előbb jobb kitapasztalni a tökéletes állagú tésztát), vagy beledobálni palacsintánként egy szelet banánt.
Hozzászólás zárolva.