Gyors pörkölt savanyú káposztával – 15 perc alatt
Hagyományos ízekkel készítettük ezt a 15 perces vacsorát. Alkotóelemei régóta ismerősek – hiszen akár székelykáposztának is nevezhetnénk ezt az egytálételt –, mégis van újdonsága. A villámgyors elkészítés.
Hozzávalók
50 deka sertés szűzpecsenye
egy-egy evőkanál vaj és olaj
20 deka póréhagyma karika (lehet fagyasztott)
50 deka főtt savanyú káposzta
2 deci húsleves
1-2 teáskanál édes-nemes pirospaprika
3-4 evőkanál tejföl
aprított metélőhagyma
só
Elkészítése
A húst megmossuk, megtöröljük, és egycentis kockákra vágjuk. A vajat és az olajat egy lábosban felforrósítjuk, a húst erős lángon körös-körül megpirítjuk benne. A pórét belekeverjük, és egy kicsit együtt sütjük a hússal. A savanyú káposztát egyszer átmossuk, fellazítjuk, és a húslevessel együtt hozzáadjuk. Sóval, piros paprikával ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon körülbelül 8 percig pároljuk. A tejfölt összekeverjük a metélőhagymával. A pörköltet tányérokra szedjük, és egy kis tejföllel díszítjük.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.