Egyedien pikáns: kéksajtos karfiolleves
A karfiolt sajnos sokan nem szeretik. Ha esetleg az az ellenérv, hogy unalmas lenne, vagy netán túl jellegzetes az illata (szaga?), arra van egy remek válaszunk! Így még vendégvárónak is kiváló és különleges ez a hétköznapi leves!
Hozzávalók
½ kiló karfiol (mirelit is lehet)
2 evőkanál liszt
5 deka vaj
petrezselyem
5 deka márványsajt
1 deci tejszín vagy tejföl
só, bors
Elkészítése
A karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a karfiolt, és kicsit pároljuk. Ezután megszórjuk liszttel, összekavarjuk, hagyjuk kissé melegedni, majd felöntjük vízzel (vagy leveskockából készült levessel). Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a vágott petrezselymet, majd fedő alatt főzzük, amíg a karfiol puha nem lesz. Ezután beletördeljük a sajtot (lehet 5 dekánál többet is, a lényeg, hogy finoman érződjék az íze a zöldség mellett, de ne legyen a domináns), és megvárjuk, amíg felolvad. Sűrítésként tegyük bele a tejfölt vagy tejszínt. Ha összetörjük benne a karfiolt (mixerrel vagy turmixgéppel), finom krémlevest kapunk.
További ínycsiklandó recepteket itt találhat!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.