Facebook hozzászólás
8 583

Egy laktató főétel: kolbászos sertésragu

Ha a család még a húst is hússal enné, akkor ez a kiadós, különleges ízhatású fogás garantáltan a kedvencük lesz. Kicsit „megreguláztuk” a ragut.

 

Hozzávalók
50 deka felkockázott sertéshús (comb vagy lapocka)
25 deka csiperkegomba
2 sárga vagy piros húsú paprika
2 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
2 babérlevél
2 evőkanál liszt
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál liszt
2 deci tejszín
30 deka főzőkolbász
petrezselyemzöld, rozmaring
só, bors

Elkészítése
A gombákat félbevágjuk, a paprikákat feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk. A húst forró olajon kisebb adagokban erősen megpirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékban a hagymát, a paprikát és a gombát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Sóval, borssal, babérral ízesítjük. Belekeverjük a paradicsompürét, meghintjük liszttel, és felöntjük kb. ¾ liter vízzel. Fedő alatt 1 órát pároljuk.
Ha megfőtt, tejszínnel gazdagítjuk, majd összemelegítjük a felkarikázott főzőkolbásszal. Még egyszer fűszerezzük, és tetszés szerint petrezselyemzölddel, rozmaringgal díszítjük.
Krumpligombóccal vagy nagyobbra szaggatott galuskával tálaljuk.

Tipp: A bátrabbak füstölt kolbászt, pirított szalonnát is tehetnek a raguba.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!