Gombás-paprikás csirkesaláta
Így jó, ahogy van, de tetszés szerint tovább ízesíthető és más alapanyagokkal is bővíthető ez a remek gombasaláta. Önálló ételként fogyókúrázóknak is ajánljuk!
a
Hozzávalók
35-40 deka filézett csirkemell (vagy pulykahús)
15 deka csiperkegomba
2 piros húsú paprika
1-1 sárga és zöld húsú paprika
1 egész citrom
1 csokor petrezselyemzöld
csipetnyi cukor
1 teáskanál vaj vagy főzőmargarin
3 evőkanál olaj
1 babérlevél
só, őrölt és egész bors
Elkészítése
A húst megmossuk, megtöröljük tiszta konyharuhával vagy papírtörlővel, és serpenyőben forró vajon vagy főzőmargarinon minden oldalon megpirítjuk. A citrom egyik felét meghámozzuk, és az egésznek kicsavarjuk a levét. A citromhéjakat darabokra vágjuk, és 3 evőkanál vízzel, sóval, egész borssal és a babérlevéllel a húshoz adjuk. Kb. 8-10 percig főzzük. Ezután a húst kivesszük a léből, hűlni hagyjuk, majd 1-2 centis kockákra vágjuk.
A gombafejeket tisztítás és mosás után négy részre vágjuk, és meglocsoljuk kevés citromlével, hogy meg ne barnuljanak.
A petrezselyemzöldet megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és finomra vágjuk.
Mind a 4 paprikát megmossuk, a magházukat kivágjuk, és húsukat egyforma csíkokra vágjuk. Összekeverjük a gombával, a hússal és a petrezselyemzölddel.
A salátaléhez 2 evőkanál citromlét elvegyítünk kevés sóval, őrölt fekete borssal, csipetnyi cukorral, felverjük az olajjal, és a gombás-húsos keverékre öntjük. Hűtőszekrényben fedő alatt kb. 20 percig érleljük, majd tálaljuk.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.