Nem néz ki sütinek, de nagyon finom: morzsás-almás
Ha egy kis édességre vágyunk, vagy valakit gyorsan meg akarunk lepni egy kis finomsággal, akkor ez igazán ideális recept. Szépnek nem igazán szép, de jó. Sőt, nagyon jó…
a
Hozzávalók
1 kiló alma
20 deka vaj
30 deka liszt
4 evőkanál cukor
őrölt fahéj
porcukor ízlés szerint
Elkészítése
A almát félbevágjuk, kicsutkázzuk, felszeleteljük – aki jobban szereti, kezdetkor meghámozhatja –, majd az almaszeleteket kivajazott tepsibe rakjuk, szépen egymás mellé, és fahéjas porcukorral megszórjuk. Aki nem annyira édesszájú, a cukrot akár el is hagyhatja, de a fahéjat ne!.
Egy keverőtálban a lisztet és a vajat összemorzsoljuk, hozzáadjuk a négy evőkanál cukrot, majd az egészet ráhintjük az almaszeletekre. 180-200 fokos sütőben 20-30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Melegen tálaljuk.
Tipp: vaníliafagylalttal még finomabb.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.